Välkommen till Lunds universitet!

Information till dig som studerar vid HT-fakulteterna

Du hittar utbildningen genom att välja ditt ämne i listan

Detta behöver du göra:

  1. Gå in på utbildningens hemsida där du får reda på när introduktionsmötet är. Introduktionsmötet är obligatoriskt och om du inte kan komma måste du meddela utbildningsadministratören eller studievägledaren för den utbildning du har sökt till så att du inte blir struken. På utbildningens sida hittar du också kursplan, schema, litteraturlista och annan information om utbildningen.
  2. Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se med hjälp av inloggningsuppgifterna från antagning.se. Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt trådlösa nätverk, studentmejl och lärplattformen Canvas. Om du redan har ett aktivt konto behöver du inte skapa ett nytt.
  3. Logga in på Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och registrera dig på din utbildning när registreringsperioden öppnar. För vissa utbildningar ska du istället registrera dig i samband med kursstart. Fråga utbildningsadministratören om du är osäker på vad som gäller.

Under terminen hittar du information om vad som gäller för just din utbildning via din lärplattform Canvas eller på kurshemsidan.

Lär dig mer om Canvas (i Canvas)

Antagen med villkor

Är du antagen med villkor? Då kan du inte registrera dig själv i studentportalen. Kontakta ämnets studievägledare om du har frågor.

Antagen efter kursstart?

Leta reda på schemat och se när du har lektion. Du kan inte längre registrera dig själv, utan du måste be utbildningsadministratören om hjälp. Ditt studentkonto skapas så snart du är antagen till en kurs och då skickas ett mejl om aktivering. Det kan ta någon dag. Så snart du är registrerad och har aktiverat ditt studentkonto kan du se informationen i Canvas.

Har du frågor?

Vänd dig i första hand till studievägledaren för din utbildning.

Vill du lämna återbud?

Om du är antagen men inte längre är intresserad av att gå en utbildning är det viktigt att du lämnar återbud. Genom att lämna återbud får en annan sökande snabbt tillgång till platsen.

Lämna återbud snarast på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

Studentkonto

Här hittar du mer information om ditt studentkonto!

Ny student vid Lunds universitet

Här har vi samlat ihop några av de viktigaste praktiska sakerna kring dina studier.

Kontakta studievägledningen

Studievägledarna vid HT-fakulteterna ger råd, stöd och information om till exempel utbildningsval, studieteknik och utlandsstudier.

Har du en funktions­nedsättning?

Här kan du läsa och ansöka om olika pedagogiska stödåtgärder.

LUX- och SOL-guiden

Information för studenter

Sidansvarig: Susanne.Karlssonark.luse | 2024-04-22