Person

Hampus Olsson

Affilierad forskare

  • Affilierade
  • Institutionen för arkeologi och antikens historia

Kontaktinformation

E-post hampus.olssonklass.luse

Jag kommer ursprungligen från Kristinehamn, Värmland, men har spenderat min studietid i framförallt Uppsala där jag förutom Antikens kultur och samhällsliv även studerade latin och grekiska. Jag har också deltagit i ett flertal fältprojekt i Italien, i bland annat San Giovenale, Blera, Tarquinia och Rionero in Vulture. Jag antogs till forskarutbildningen i Lund 2014 och disputerade 2021. Sedan hösten 2022 är jag forskarlektor vid Svenska institutet i Rom.

Mitt avhandlingsprojekt undersökte hur socio-politiska och kulturella förändringar kan påvisas i bosättningsmönster och i elitens sammansättning i ett perifert sydetruskiskt område i kölvattnet av Roms och större etruskiska städers expansion, perioden ca 450–50 f.Kr. För närvarande leder jag projektet Unveiling the city: Multi-resolution investigation on the Petrolo plateau of Blera, ett samarbete mellan Svenska institutet i Rom och forskare från Lunds universitet, Istanbuls universitet och Göteborgs insternationella orgelakademi.

I Forskningsportalen kan du söka och hitta information om alla aktiva forskare, enheter, publikationer, projekt, infrastrukturer och mer för att få en överblick över Lunds universitets hela forskning.

Min profil i Lunds universitets forskningsportal

Doktorandrepresentant Antikens kultur och samhällsliv, styrelsen för Svenska institutet i Rom, 2020-2023

Styrelseledamot i Föreningen Svenska Rominstitutets Vänner, Lund. 2015 -2022

Hampus Olsson

Affilierad forskare

  • Affilierade
  • Institutionen för arkeologi och antikens historia

Kontaktinformation

E-post hampus.olssonklass.luse

Sidansvarig: Susanne.Karlssonark.luse | 2020-06-03